2019-12-13 13:05:42• hírek • Bajnai Botond

Eredményes évet zárt a Hans Lindner Alapítvány

Az idei esztendő végeztével kész tervekkel várja az új évet a Hans Lindner Alapítvány, csütörtökön évértékelőt tartott a szervezet Szigetlanka utcai ingatlanjában.


Csütörtök délelőtt a Hans Lindner Alapítvány Szigetlanka utcai ingatlanjában találkoztak a sajtó képviselői a szervezet munkatársaival, viszont még mielőtt szót ejtettek volna a házigazdák az alapítvány idei évben megvalósított terveiről, közös ételkészítésre invitálták az újságírókat, ugyanis a Szent Rita Egyesület kedvezményezett gyermekei meleg ebédre vártak, amelynek elkészítését az alapítvány biztosította.

 

Közös munkával 60 főre elegendő töltött káposzta készült el, majd ezt követően kezdetét vette a tulajdonképpeni sajtótájékoztató is.



 

Koczinger Tibor, az alapítvány vezetője és munkatársai pozitívan értékelték a 2019-es esztendőt, elmondták, idén is folytatták azokat a programokat, amelyek évről évre gerincét képezik az éves tevékenységi palettának: a rendszeresen megszervezett műhelyfoglalkozásokon idén mintegy 900 tanuló próbálhatta ki és fejleszthette különböző készségeit, a nyári táborokban 160 gyermek vett részt, a Fit for Life idegen nyelv és számítógép-felhasználói kurzusokon 150-en szereztek diplomát. 2019-ben a Reménysugár program jóvoltából 600 hozzátartozót szállásoltak el az alapítvány kolozsvári lakásában, hogy az onkológiai kezelés alatt állók családtagjaik közelében lehessenek.

 

A konkrét számadatok ismertetését követően az alapítvány munkatársai közösen bemutatták azokat az ingatlanban működő műhelyeket, ahol megvalósulnak a diákoknak szóló különböző iskolán kívüli tevékenységek.

Elmondták jövőre is szeretnék folytatni az idei évben is hatékonyan működő programjaikat, hiszen fontos célkitűzés a jövőben is a szakoktatás népszerűsítése a diákok körében; értéket teremteni a fiatalok személyiségfejlesztésében, valamint lehetőséget biztosítani számukra a készségeik feltérképezéséhez és kipróbálásához egyaránt, a jövőbeni pályaorientáció megkönnyítése érdekében. Ezek megvalósítását szolgálják az idei évben is működtetett programok, melyek 2020-ban is folytatódni fognak.

 

Ugyanakkor említést tettek a Campus Lindner nevet viselő programról is, amely fiatalok számára biztosít önállósulási lehetőséget, illetve továbbra is kiemelt helyet foglal el az alapítvány számára a Reménysugár program, amely a jövőben is segíteni fogja a daganatos betegséggel küzdő gyermekeket és azok családtagjait.

 

Koczinger Tibor ugyanakkor hangsúlyozta, köszönet jár mindazoknak akik egész éven át támogatták az alapítvány tevékenységeit, legyenek azok úgy önkéntesek, mint a képzések vezetői, tanárok, tanítók, a közreműködő farmok és gazdasági egységek, vagy éppen a sajtó munkatársai.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: